Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле със зелен фасул на фурна

Пиле със зелен фасул на фурна

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Пиле със зелен фасул на фурна
Снимка: Сия Рибагина
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Вкусна гозба, приготвена на фурна, от която с удоволствие ще хапнете"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 3 бр. бутчета
  • зелен фасул - 1 буркан
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • зехтин - 2 с.л.
  • бульон - 300 мл зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките бутчета и разделете наполовина. Почистете лука и морковите, нарежете моркова на колелца, а лука на полумесеци.

Сложете в тава месото, полейте със зехтин и поръсете със сол, черен пипер и червен пушен пипер. Около месото разпределете лука и морковите.

Сипете зеленчуковия бульон и сложете в загрята фурна на 180 градуса да се запекат за 30 минути.

Извадете полуготовото месо, изцедете зеления фасул от течността и го сложете в тавата, добавете чесъна, подправете отново с малко сол и пипер, разбъркайте внимателно и сложете отново във фурната на същата температура за още 15 минути или до готовност.

Страхотна вариация на печено пиле.

Пилето със зелен фасул на фурна се поднася със салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: