Бисквитена торта със сушени боровинки

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120515
17/10/2016
"Тортите са създадени, за да бъдат изяждани с наслада, а диетите ... диетите са за създадени за другите хора "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 152
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете крема като в тенджера сипете половината мляко със захарта и маслото. Загрейте на котлона, разбъркайте да се разтвори захарта и оставете да кипне. Разбийте яйцата, добавете останалото мляко и брашното. Разбийте сместа на гладка кашичка.

Когато млякото кипне започнете да наливате на тънка струя от яйчената смес като бъркате непрекъснато с телена бъркалка или лъжица.

Бъркайте до сгъстяване и получаване на гъст крем. Добавете ванилията и махнете от котлона. Сложете от крема на дъното на тавичка, наредете един ред от бисквитите, сипете част от крема и изравнете, така че да покриете бисквитите.

Наредете още един ред бисквити, сипете крем и поръсете с 50 г от боровинките. Следват пак бисквити, крем, отново бисквити, крем и посипвате с другите 50 г боровинки.

Накрая завършвате с бисквити, останалия крем и последните 50 г боровинки. Оставете да се охлади и приберете в хладилник за поне 6 часа.

Сушените боровинки няма нужда да накисвате предварително в течност, те омекват от горещия крем.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар