Начин на приготвяне
В блендер смиламе бисквитите, които изсипваме с удобен съд (купа). Смиламе 1/2 опаковка лешници и ги прибавяме към бисквитите. След това заливаме с разтопеното масло и бъркаме до поемането му, като сместа трябва да седи суха и ронлива. Добавяме 2-3 супени лъжици прясно мляко и бейлиса, като сместа трябва да стане гладка, но гъста, за да може да се оформи след това. Добавят се и кокосовите стърготини, които са на вкус.
На водна баня слагате шоколада, сметаната/млякото и маслото и бъркате до получаване на гладка и не много течна смес. От ганаша взимате 2 - 3 с.л (опитахте, ако искате да е по-шоколадово, сложете повече) и ги добавяте към бисквитената смес. Разбъркайте хубаво и започнете да оформяте средно големи топчета ( колкото орех или малко по-големи).
В сърцевината на всяко топче, слагайте по 1 цял лешник. Топчетата се редят в тава върху хартия за печене. Всяко топче се потапя в ганаша и се оставя на хартията. След като наредите всичките в тавата, поръсете с кокосовите стърготини. Сложете в хладилника да преседят до стягане на шоколада.
От тази доза се получават средно 20 топчета.