Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Шоколадови топчета с изненада

Шоколадови топчета с изненада

Шоколадови топчета с изненада3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
20
"Превъзходни, топящи се в устата шоколадови топчета, напомнящи за Скаличките на баба от детството"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пакет Еверест какао
  • бисквити - 1/2 пакет Роден край с мляко
  • лешници - 1 опаковка, печени и белен
  • масло - около 1 с.л.
  • прясно мляко - 2 - 3 с.л.
  • кокосови стърготини - 1 пакет
  • бейлис - 1 - 2 капачки
  • за ганаша
  • шоколад - 1 бр. 90 г натурален
  • шоколад - 1 б.р. 90 г млечен
  • масло - 1 с.л.
  • прясно мляко - около 60 мл или течна сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер смиламе бисквитите, които изсипваме с удобен съд (купа). Смиламе 1/2 опаковка лешници и ги прибавяме към бисквитите. След това заливаме с разтопеното масло и бъркаме до поемането му, като сместа трябва да седи суха и ронлива. Добавяме 2-3 супени лъжици прясно мляко и бейлиса, като сместа трябва да стане гладка, но гъста, за да може да се оформи след това. Добавят се и кокосовите стърготини, които са на вкус.

На водна баня слагате шоколада, сметаната/млякото и маслото и бъркате до получаване на гладка и не много течна смес. От ганаша взимате 2 - 3 с.л (опитахте, ако искате да е по-шоколадово, сложете повече) и ги добавяте към бисквитената смес. Разбъркайте хубаво и започнете да оформяте средно големи топчета ( колкото орех или малко по-големи).

В сърцевината на всяко топче, слагайте по 1 цял лешник. Топчетата се редят в тава върху хартия за печене. Всяко топче се потапя в ганаша и се оставя на хартията. След като наредите всичките в тавата, поръсете с кокосовите стърготини. Сложете в хладилника да преседят до стягане на шоколада.

От тази доза се получават средно 20 топчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: