Начин на приготвяне
Почистете лука и го нарежете на ситно. Добавете го към каймата. Чукнете яйцето и овкусете с черен пипер.
Добавете накиснатия и отцеден хляб, като предварително сте отстранили корите. Омесете каймата до хомогенност.
Почистете чушките от семенната част. Нарежете ги на кръгчета. Трябва да изберете по- дебели и месести чушки.
Загрейте олиото в подходящ съд за пържене. Напълнете нарязаните чушки с кайма, като притиснете внимателно с ръце. Изпържете в загрятото олио до готовност от двете страни. Отцедете от мазнината върху домакинска хартия.
Гарнирайте пълнените чушки с парченце маслинка и листенца от целина. Цветята от чушки с кюфтенца са страхотни!
Коментари