Начин на приготвяне
Сваряваме пилешкото месо до готовност в подсолена вода. Отпенваме, когато е нужно. Прецеждаме бульона в друга тенджера, прехвърляме пилешкото месо в чист съд. В бульона слагаме 2 с.л олио.
Почистваме 1 глава сух кромид лук и го режем на дребно. Пипера капия го почистваме от семки и дръжката и го измиваме. След това го режем на дребно. Моркова го почистваме и режем на малки парченца.
Слагаме всичко в тенджерата при бульона. Подправяме с черен пипер и при необходимост със сол. Обелваме картофите и ги измиваме. Режем ги на малки кубчета. Оставям да ври супата. Прибавяме после картофите и магданоза.
Към края на варенето прибавяме и фидето, защото се сварява бързо. Накъсваме свареното месо и го прибавяме и него. Оставяме да ври супата. Вкусваме дали се е сварило добре всичко. При готовност сервираме в купи за супи.
Не правим застройка, на този вид не слагам и домати. Използваме пресни зеленчуци. По желание за завършeu в порцията може да се сложи малко парченца от сушена люта червена чушка.