Содени вити питчици със сирене

18/10/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф43810643724
"Топли, топли питки, още от фурната - иска ли някой "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 010
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се разбива с киселото мляко и се оставя за 15 минути да шупне. Добавяме разбитите яйца, разтопеното масло, солта и около 1 к.л. сминдух. Ако използвате меко сирене, е добре да го намачкате преди да го добавите към сместа.

Последно слагаме брашното, като сипваме по около 100 г и премесваме, докато получим меко почти не лепливо тесто. Покриваме с влажна кърпа и оставяме да втаса на топло за час.

Премесваме тестото на набрашнен плот, докато стане гладко и го режем на четири парчета. Разтягаме ги на фитили, дълги около 40 см и ги усукваме от двата края като мартеница.

Навивате на рула, мажете отгоре с прясно мляко и малко олио, редите в намазнена тава и печете за около 20- 25 минути на 200 градуса.

По желание може да ги поръсите със сусам. По средата на печенето премествам тавата най-отдолу във фурната.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар