Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Содени питчици със сирене

Содени питчици със сирене

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Содени питчици със сирене1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Насладата,която носят простите храни, не може да се сравни с нищо"

Необходими Продукти

  • сирене - 300 г
  • кисело мляко - 400 г (1 кофичка)
  • сода за хляб - 1 ч л
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 к. л.
  • сол - 1 к. л.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • брашно - 700 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се намачква сиренето добавя се киселото мляко и разтворената в него сода за хляб, яйцето, захарта, солта и олиото.

Постепенно се добавя брашното, меси се леко лепнещо тесто.

С намаслени ръце се оформят питки, които се подреждат в намаслена тавичка.

Върху всяка питка се слага малко парче масло. Питките се пекат на 180 градуса за 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: