Начин на приготвяне
Пилешките гърди се нарязват на хапки и поръсваме с къри, малко сол и черен пипер.
Зеленчуците се почистват, лукът се нарязва на ситно, морковът се обелва и нарязва на полумесеци. Чушките се почистват от семената, нарязват се на лентички.
В тигана се загрява олио и пилешкото месо се запържва, докато се позачерви. Добавят се нарязаният лук, чушките и морковите. Поръсват се със сол и черен пипер, готви се за кратко, докато омекнат.
Прибавя се доматеното пюре, разредено с 3-4 с.л. вода и добре се разбърква.
Поръсваме с риган и оставяме под капак да къкри на слаб огън за 10 -15 минути до готовност или докато пърженото пиле остане на мазнина.
Сервираме Пилешките гърди на тиган с нарязан пресен магданоз.