Двойно шоколадов сладкиш

Двойно шоколадов сладкиш

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
8k
5
Двойно шоколадов сладкиш
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
"Правилото гласи, че двойно шоколадовите сладкиши са двойно по-вкусни и неустоими"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, какаото и бакпулвера в купа. В друга купа разбийте яйцата със захарта, сипете олиото и разбийте с миксер. Добавете течния шоколад, сипете лъжичка ром за аромат и изсипете сместа в купата при брашното.

Разбъркайте с дървена лъжица до получаване на хомогенна смес без бучки. Намажете тава с малко олио и поръсете с брашно, изтръскайте излишното брашно и сипете кексовото тесто.

Сложете тавата в загрята фурна на 180 градуса за около 40 мин. до суха клечка.

Извадете изпечения шоколадов сладкиш и оставете да се охлади.

Разтопете шоколада на водна баня и добавете лъжичка олио за блясък.

Разпределете шоколадовата глазура върху двойния шоколадов сладкиш и оставете за няколко часа на хладно място.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: