Двойно шоколадов сладкиш

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
961
2061
5
21/12/2019
"Правилото гласи, че двойно шоколадовите сладкиши са двойно по-вкусни и неустоими "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 660
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, какаото и бакпулвера в купа. В друга купа разбийте яйцата със захарта, сипете олиото и разбийте с миксер. Добавете течния шоколад, сипете лъжичка ром за аромат и изсипете сместа в купата при брашното.

Разбъркайте с дървена лъжица до получаване на хомогенна смес без бучки. Намажете тава с малко олио и поръсете с брашно, изтръскайте излишното брашно и сипете кексовото тесто.

Сложете тавата в загрята фурна на 180 градуса за около 40 мин. до суха клечка.

Извадете изпечения шоколадов сладкиш и оставете да се охлади.

Разтопете шоколада на водна баня и добавете лъжичка олио за блясък.

Разпределете шоколадовата глазура върху двойния шоколадов сладкиш и оставете за няколко часа на хладно място.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар