Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Чорба от зелен фасул

Чорба от зелен фасул

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Чорба от зелен фасул1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5
"Всички сме чували за зелен фасул плакия, но колко от вас са опитвали чорба от зелен фасул?"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 300 гр.
  • керевиз - 50 - 60 г корен
  • олио - 50 гр.
  • лук - 100 гр.
  • брашно - 25 гр.
  • доматено пюре - 15 гр.
  • моркови - 50 гр.
  • кисело мляко - 150 гр.
  • яйца - 1 бр.
  • керевиз - 50 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният фасул се измива и нарязва и се слага да ври. Към възврелия фасул се прибавя керевизът (корените). Оставя се да ври до омекване. За доливане се използва вряла вода.

Когато фасулът омекне, се прави запръжка от нарязан на дребно лук, скълцан ситно морков, които се слагат в кипящо олио. Задушават се, докато придобият стъклен вид. Прибавя се брашното и като стане златисто се прибавя доматено пюре.

Полученото се разбърква с бульон от фасула, докато се разреди. Сипва се към общата чорба. След като се свари се прави застройка и се подправя на сол и киселина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Диан
Диан
С тая запръжка ... на супа...
Не че не става ,ял съм я и така, ама после оцета не върви на запържвано-то нали яхнията се запържва, а какъв оцет на яхния :)
И тъй като е супа, аз и слагам също и ориз :)
26.07.2014 20:56
1
нина
нина
Най вероятно и морков и кервиз/без морков накъде?/
12.01.2014 09:00
Мери
Мери
Керевиз е другото име на целината. Вероятно тук под керевиз се има предвид моркови? Или се слагат и моркови, и керевиз? Не можах да разбера.
21.09.2012 17:47