Картофи на фурна с розмарин и чесън

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
436
5k
1k
998
2
21/12/2019
"Толкова лесно, а същевременно толкова вкусно и ефектно ястие "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 556
  • Преглеждания за месеца183
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги рендосайте на тънки кръгчета. Нарежете чесъна и розмарина на дребно, а лукът – на полумесеци.

Овкусете кръгчетата картофки с подправките, добавете черен пипер и сол.

Намажете дъното на подходяща тава със зехтин и сипете бялото вино. Наредете картофените кръгчета изправени, но не ги притискайте много плътно.

Полейте със зехтин и сложете да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) за около 50 минути.

Поднесете печените картофи докато са още топли. Картофите на фурна с розмарин и чесън са страхотни!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар