Пиле с розмарин

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пиле с розмарин1 / 3
16/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-6
"Ароматът на розмарин събужда апетита ни и просто не можем да му устоим"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле, може само бутчета
  • зехтин - 100 мл, може и олио
  • розмарин - 2 ч.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • сол
  • черен пипер - млян на вкус
  • лимони - сокът и кората на 1 брой
  • бяло вино - към 100 мл
  • картофи - 4 - 5 броя за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и разделете на порции пилешкото, ако ползвате цяло пиле. Смесете в купа зехтина с лимоновия сок, пресования чесън, розмарина и разбъркайте.

Натрийте добре пилешкото със сол и черен пипер и обилно го намажете с ароматната зехтинова смес. Подредете го в тава, покрийте и оставете да престои за около 1 час.

Долейте 80 мл бяло вино и сложете да се изпече в умерено загряна фурна. На 20 минута от печенето добавете предварително почистените и нарязани картофи и доопечете до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Любомир Михайлов
Любомир Михайлов
Да обясня защо не ми хареса. Лимона не се вписва хич. Аромата на розмарин изчезна, което обезмисля името на рецептата. Първия ми коментар не искаше да се постне, та затова го написах..
28.09.2013 22:06
1
Любомир Михайлов
Любомир Михайлов
гола вода е
28.09.2013 22:03
1