Начин на приготвяне
Вземете голяма тенджера и сложете зехтина, нарежете бекона на малки парчета и го запържете. Извадете и отцедете върху кухненска хартия.
Сложете парчето месо в същата мазнина и запържете от всички страни до златисто.
Нарежете чесъна и джинджифила на тънки парченца. Добавете ги при месото заедно със два стръка розмарин.
Сипете мед върху месото, върнете бекона в тенджерата, сипете бульона и захлупете с капак. Гответе 15 минути.
Почистете лука и морковите и ги нарежете на по-едри парчета. Махнете капака, сложете зеленчуците и оставете да поври за 30 минути.
След като изминат тези минути с лъжица извадете в чиния зеленчуците, сложете капака и задушавайте месото за един час, като периодично го наглеждайте, да не остава съвсем без течност.
Накрая върнете зеленчуците отново в тенджерата, подправете със сол и пипер, гответе още 5 минути и махнете от котлона. Сервирайте сготвеното свинско с част от зеленчуците.
Свинското с мед и джинджифил е много вкусно.