Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с мед и джинджифил

Свинско с мед и джинджифил

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Свинско с мед и джинджифил3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"От нас да го знаете - най-подходящата подправка за свинско месо е медът"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г контрафиле
  • лук - 3 глави кромид
  • моркови - 2 бр.
  • розмарин - 2 стръка
  • джинджифил - 50 г корен
  • чесън - 2 скилидки
  • мед - 4 с.л.
  • бульон - 300 мл зеленчуков
  • бекон - 100 г пушен
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете голяма тенджера и сложете зехтина, нарежете бекона на малки парчета и го запържете. Извадете и отцедете върху кухненска хартия.

Сложете парчето месо в същата мазнина и запържете от всички страни до златисто.

Нарежете чесъна и джинджифила на тънки парченца. Добавете ги при месото заедно със два стръка розмарин.

Сипете мед върху месото, върнете бекона в тенджерата, сипете бульона и захлупете с капак. Гответе 15 минути.

Почистете лука и морковите и ги нарежете на по-едри парчета. Махнете капака, сложете зеленчуците и оставете да поври за 30 минути.

След като изминат тези минути с лъжица извадете в чиния зеленчуците, сложете капака и задушавайте месото за един час, като периодично го наглеждайте, да не остава съвсем без течност.

Накрая върнете зеленчуците отново в тенджерата, подправете със сол и пипер, гответе още 5 минути и махнете от котлона. Сервирайте сготвеното свинско с част от зеленчуците.

Свинското с мед и джинджифил е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: