Плисиран сладкиш

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1252
205
139
6
21/12/2019
"Сладкиш, сладък като грях, на който никой не може, а и не иска да устои "
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 058
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете корите и всяка една сгънете на хармоника (плисе). Подредете ги изправени в намаслена тава. Изпечете ги на 200 градуса, около 10-15 минути или докато се зачервят.

Извадете ги от фурната и ги залейте с разтопеното масло. Пригответе крема, като разбиете жълтъците със захарта и млякото. Сложете ги на котлона да кипнат.

При непрекъснато бъркане добавете брашното и ванилиите. Бъркайте енергично, докато кремът се сгъсти.

Свалете крема от котлона и още горещ, го изсипете върху охладените кори. Оставете да изстине, а през това време, разбийте белтъците със захарта на пухкав сняг.

След като кремът вече е охладен, изсипете белтъчната смес и я разпределете равномерно.

Оставете сладкиша да престои за една нощ в хладилника.

При поднасяне поръсете плисирания сладкиш с какао.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар