Шоколадови блатове за торта

20/12/2011
"Каквато и торта да решите да правите, знаете, че качеството и вкусът на блатовете са от ключово значение!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 094
  • Преглеждания за месеца170
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • масло - 325 г краве
  • захар - 570 г фина
  • ванилия - 4 ч.л. ванилова есенция
  • яйца - 5 броя
  • брашно - 125 г самонадигащо се
  • брашно - 350 г
  • сода - 2 и 1/4 ч.л.
  • какао - 110 г
  • прясно мляко - 2 ч.ч. (500 мл), в които е разтворено за 5 - 10 мин. 2 ч.л. ябълков оцет или лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете или застелете с хартия за печене 25 см квадратна тава или 28 см диаметър кръгла тава.

Загрейте фурната на 180 градуса. Разбийте маслото, захарта и ванилията до получаването на пухкава смес.

Добавете едно по едно яйцата, а след тях и пресетите брашно, сода.

След тях разбъркайте с какаото и прясното мляко, в което предварително сте разтворили оцета или лимоновия сок.

Сипете сместа в тавата и сложете да се пече за около 1 час и малко повече. Проверявайте накрая готовността с клечка.

Оставете за около 5 минути в тавата преди да обърнете шоколадовия блат върху решетка, за да се охлади напълно.

Ако увиете блата във фолио, може да го сухраните на хладно до 2 седмици.

Преди употреба, разделете блата на 2-3 отделни, по-тънки блата.

Рейтинг

5 8
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар