Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Пилешко с топено сирене в гювеч

Пилешко с топено сирене в гювеч

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Пилешко с топено сирене в гювеч
Снимка: Сия Рибагина
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
5
"Ето как може да сложите край на всяка диета с финес"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • бекон - 200 г пушен
  • пушено сирене - 200 г
  • готварска сметана - 300 мл течна
  • зехтин - 1 с.л
  • сол
  • черен пипер
  • риган - 1 щипка
  • картофи - 500 г
  • бульон - 250 мл пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете глинен гювеч и намажете отвътре със зехтин.

Почистете картофите и нарежете на парчета, бекона и топеното сирене също нарежете на произволни парчета. Подправете месото с черен пипер, риган и сол.

Сложете го в гювеча, добавете картофите, бекона и сиренето. Подправете отново със сол, пипер и риган.

В купа сипете бульона и сметаната, разбъркайте ги и сипете тази течност в гювеча.

Затворете с капак и сложете във фурна, печете пилето на 160 градуса за два часа.

Пилешкото с топено сирене в гювеч е уникално вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: