Начин на приготвяне
Сложете в купича зехтина, сол, черен и червен пушен пипер и разбъркайте. Начукайте леко през фолио пилешките пържолки и ги намажете с тази смес.
Намажете металната скара на фурната с малко зехтин. На дъното на фурната сложете тава и сипете чаша вода.
Наредете пържолките върху скарата, сложете във фурната на най-високото ниво и включете на грил функцията. Запечете пържолките до златисто, като внимателно ги обърнете и от другата страна.
Мазнината от печенето ще се стича в тавата отдолу, а водата от нея ще се изпарява и ще направи месото крехко и сочно.
През това време направете соса, сложете в дълбок тиган зехтин, почистете лука и нарежете на дребно, сложете в тигана и запържете до омекване. Нарежете доматите на дребни кубчета и ги добавете. Чушките сложете цели изпечени или ги нарежете на лентички.
Разбъркайте, гответе 5 минути и добавете доматите консерва, счукайте чесъна и подправете на вкус. Разбъркайте и гответе до изпаряване на течността.
Извадете готовите пържоли, сложете в соса, оставете няколко минути и махнете от котлона.
Може да поднесете Апетитните пилешки пържолки с доматен сос и като отделни части - пържола и сос.
Коментари