Крехки пилешки пържолки

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Крехки пилешки пържолки
Снимка: Сия Рибагина
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Днес ще ви изненадаме с тези невероятно крехки и сочни пилешки пържоли приготвено в специална марината"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 6 бр. от бутче
  • универсална подправка - 1 ч.л. за барбекю
  • черен пипер - 2 щипки млян
  • зехтин - 3 с.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • бяло вино - 150 мл
  • портокалов сок - 300 мл
  • мед - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Невероятният вкуса на тези пилешки пържоли идва от маринатата, с която ги направих. Държа да отбележа, че стават уникално вкусни, многократно изпробвана е от мен и мои читатели и гарантирам, че няма да съжалявате.

Ако обичате добре овкусено месо на скара, крехко и сочно, тази рецепта е за вас :)

Направете маринатата за месото, като в купа сложите течните и сухи съставки, разбъркайте и добавете пилешките пържоли.

Оваляйте ги добре с ръка и завийте купата с домакинско фолио. Оставете ги в хладилник да се мариноват за 6 часа.

За печене може да използвате скара на дървени въглища, електрическа, грил, барбекю или на скарата на фурната като мен.

За целта изцедете пържолките и ги наредете с кожата надолу върху металната скара от фурната, като е добре да я намажете предварително с парче сланина или олио.

Загрейте печката на 180 градуса и включете на функция грил печене, ако разполагате с такава.

На дъното на фурната сложете голяма тава с малко вода в нея, отгоре сложете скарата и печете от двете страни месото до получаване на карамелен загар.

В тавата отдолу ще се стича мазнината от месото и няма опасност да си омажете фурната.

Препоръчвам, ако ще правите гарнитура в тавата, да сложите картофи, нарязани на едро, така ще печете двете едновременно, а соковете от пилето ще се стичат директно върху картофките.

Вкусотия, да си оближеш пръстите! :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: