Начин на приготвяне
Невероятният вкуса на тези пилешки пържоли идва от маринатата, с която ги направих. Държа да отбележа, че стават уникално вкусни, многократно изпробвана е от мен и мои читатели и гарантирам, че няма да съжалявате.
Ако обичате добре овкусено месо на скара, крехко и сочно, тази рецепта е за вас :)
Направете маринатата за месото, като в купа сложите течните и сухи съставки, разбъркайте и добавете пилешките пържоли.
Оваляйте ги добре с ръка и завийте купата с домакинско фолио. Оставете ги в хладилник да се мариноват за 6 часа.
За печене може да използвате скара на дървени въглища, електрическа, грил, барбекю или на скарата на фурната като мен.
За целта изцедете пържолките и ги наредете с кожата надолу върху металната скара от фурната, като е добре да я намажете предварително с парче сланина или олио.
Загрейте печката на 180 градуса и включете на функция грил печене, ако разполагате с такава.
На дъното на фурната сложете голяма тава с малко вода в нея, отгоре сложете скарата и печете от двете страни месото до получаване на карамелен загар.
В тавата отдолу ще се стича мазнината от месото и няма опасност да си омажете фурната.
Препоръчвам, ако ще правите гарнитура в тавата, да сложите картофи, нарязани на едро, така ще печете двете едновременно, а соковете от пилето ще се стичат директно върху картофките.
Вкусотия, да си оближеш пръстите! :)