Византийски боб

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120485
21/10/2016
"А вие си мислехте, че сте опитали всички видове боб? Ето още вкусно предложение, което непременно трябва да опитате "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 230
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • боб - 500 г
  • лук - 800 г кромид
  • олио - 60 мл
  • червен пипер - 1 с.л
  • джоджен - 2 щипки
  • девесил - 2 щипки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива и се слага в тенджера под налягане да се свари за около 40 мин.

Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.

Слага се половината от олиото в тиган, добавя се лукът и се пържи до омекване

Маха се от котлона и се подправя с червения пипер.

Бобът се прецежда, на дъното на гювеч се слага останалото олио, дъното се покрива с боб, подправя се с джоджен и девисил и се покрива с пласт от лука.

Следва нов ред боб, пак подправки и лук, последния ред е по същия начин, боб, подправките и лука, завършва се с боб. Сипват се 1и 1/2 ч.ч вода и се слага във фурна на 180 градуса за около 40 мин.

Източник: „кухнята на Бени”

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар