Византийски боб

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
961
2061
5
22/12/2019
"А вие си мислехте, че сте опитали всички видове боб? Ето още вкусно предложение, което непременно трябва да опитате "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 123
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива и се слага в тенджера под налягане да се свари за около 40 мин.

Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.

Слага се половината от олиото в тиган, добавя се лукът и се пържи до омекване. Маха се от котлона и се подправя с червения пипер.

Бобът се прецежда, на дъното на гювеч се слага останалото олио, дъното се покрива с боб, подправя се с джоджен и девесил и се покрива с пласт от лука.

Следва нов ред боб, пак подправки и лук, последния ред е по същия начин, боб, подправките и лука, завършва се с боб.

Сипват се 1 и 1/2 ч.ч. вода и яхнията се слага във фурна на 180 градуса за около 40 мин.

Много вкусен Византийски боб.

Източник: „Кухнята на Бени”

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар