Начин на приготвяне
Сложете захарта за карамела в тенджерка или касерола, загрейте на котлона, оставете я да се разтопи и карамелизира.
Захарта за карамела не се бърка, не се пипа, защото има вероятност да кристализира, може леко да помествате настрани съда, но не бъркайте.
Щом захарта стане с приятен карамелен цвят сипете я в квадратна или кръгла тава и я разпределете по дъното. Внимавайте, защото карамелът е горещ. Оставете карамела да стегне.
Сварете фарфале пастата по указанието на опаковката. Може да ползвате всякакви макарони или паста, аз ги направих с фарфале.
Отцедете пастата и сложете макароните върху изстиналия карамел. Разбийте в купа яйцата със захарта, добавете прясното мляко и ванилия. Разбъркайте и сипете получената смес върху макароните.
Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 40 мин до готовност.