Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с карамел

Фарфале с карамел

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Фарфале с карамел
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Винаги приемаме предложения за вкусен десерт, винаги"

Необходими Продукти

  • фарфале - 400 г
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • за карамела
  • захар - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете захарта за карамела в тенджерка или касерола, загрейте на котлона, оставете я да се разтопи и карамелизира.

Захарта за карамела не се бърка, не се пипа, защото има вероятност да кристализира, може леко да помествате настрани съда, но не бъркайте.

Щом захарта стане с приятен карамелен цвят сипете я в квадратна или кръгла тава и я разпределете по дъното. Внимавайте, защото карамелът е горещ. Оставете карамела да стегне.

Сварете фарфале пастата по указанието на опаковката. Може да ползвате всякакви макарони или паста, аз ги направих с фарфале.

Отцедете пастата и сложете макароните върху изстиналия карамел. Разбийте в купа яйцата със захарта, добавете прясното мляко и ванилия. Разбъркайте и сипете получената смес върху макароните.

Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 40 мин до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: