gotvach.bg»Рецепти»Баница»Нестандартна баница

Нестандартна баница

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k9k5
Нестандартна баница
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
22/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
"Традициите не са това, което бяха, но и новите си ги бива - опитайте тази нестандартна баница и ще се съгласите с нас"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете половината от маслото, останалото отделете настрани. Разбийте яйцата в купа, добавете киселото мляко, бапулвер и прясното мляко. Натрошете сиренето в купата и разбъркайте сместа.

Вземете една кора, намажете я с масло и я прегънете на две по дължина, така че да се получи правоъгълник във формата, в която ще печете. Вземете кексова продълговата форма, намажете с олио дъното и нейните страни.

Сложете прегънатата кора, намажете отгоре с масло, нагънете втора кора по същия начин и я сложете във формата върху другата. Поръсете корите с част от плънката.

Следват пак кори, едната мажете с масло, прегъвате на две, слагате върху плънката във формата, намазвате отгоре, взимате следващата, мажете, прегъвате и слагате върху предишната, след това поливате с плънка.

Така процедирате с всички кори, като след втората слагате плънка и накрая завършвате с плънка.

Вземете отделеното масло, нарежете на парченца и сложете най-отгоре върху баницата. Слагате във фурна на 160 градуса и печете баницата около час до готовност.

Нестандартната баница е страхотна за закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: