Начин на приготвяне
Вари се оризът до готовност. Докато се вари към него се добавят подправки (сол, пипер, куркума) и олио.
Реже се пилешкото месо на тънки парченца, овкусява се със сол, пипер, балканска ръсеница и чесън на прах.
Оризът се изсипва в кръгла тава, намазана с олио, изравнява се, поръсва се със сушен магданоз (или пресен), след което се редят тънките парченца пилешко месо по края на тавата в кръг.
По средата на кръга поставяме шайба домат, поръсваме със сол и пипер, и отгоре слагаме шайба портокал. Около тях редим лук нарязан във формата на полумесец.
Покриваме тавичката с метално фолио и печем на предварително загрята фурна на 180 градуса - около 20-30 мин. Премахваме фолиото и оставяме да се допече още 5 мин.