Начин на приготвяне
Никога не пържа ориз, слагам всичко сурово, само пилето беше приготвено на мултикукър преди печенето на ястието.
Ползвах бутчета. Сложих в уреда, залях с вода и посолих. Пуснах на програма за месо.
След това смесих в тавата ориза и сухите зеленчуци и подправки, полях с олиото, добавих сол, сложих и бутчетата в тавата и залях с бульона.
Ползвам Български ориз предимно, сменям марките, важно е да се смесят съставките, ориз и подправки с малко повече олио, аз всичко правя на око, но по принцип съотношение ориз и вода трябва да е 1:3, понякога обаче и 1:4 - преценявам според ориза.
Пекох ориза на фурна на умерена фурна до готовност.
Пилешкото с бял ориз на фурна е много вкусно.