Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тригуни»Тригуни с ванилов пудинг

Тригуни с ванилов пудинг

Тригуни с ванилов пудинг
Снимка: Веселина Константинова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Тригуни, които буквално се топят в устата"

Необходими Продукти

  • Тесто за кори
  • брашно - 280 г
  • вода - 140 г
  • сол - 5 г
  • нишесте - 8 г
  • Захарен сироп
  • захар - 400 г
  • вода - 360 г
  • лимонена киселина - 1 г
  • За поръсване
  • масло - 160 г
  • За крема
  • пудинг - 1 пакет на Д - р Йоткер без варене
  • прясно мляко - 400 мл
  • шоколадова глазура - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете кладенче. Прибавете останалите продукти и замесете твърдо тесто. Оставете тестото да отлежи за около 20 мин.

Разделете тестото на топчета, поръсете с брашно и ги оставете за около 30 мин. Покрийте с влажна кърпа. Разточете всяко топче на кора.

Поставете по две от корите една върху друга, като по между им сте намазали с разтопено масло. Сгънете на лента с широчина около 10 см. Сгънете двата края на лентата.

Полученият правоъгълник сгънете на две, за да се получи квадрат. Напръскайте с отгоре с масло.

Прегънете отново на две, за да се оформи тригуната. Изпечете на 200 градуса за около 35 мин.

Охладете тригуните, сиропирайте ги с горещ захарен сироп и ги напълнете с пудинг, който сте приготвили по указания на пакета начин.

Напълнете тригуните с помощта на пош. Гарнирайте с шоколадова глазура. Тригуните с ванилов пудинг са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: