Начин на приготвяне
Пресейте брашното и направете кладенче. Прибавете останалите продукти и замесете твърдо тесто. Оставете тестото да отлежи за около 20 мин.
Разделете тестото на топчета, поръсете с брашно и ги оставете за около 30 мин. Покрийте с влажна кърпа. Разточете всяко топче на кора.
Поставете по две от корите една върху друга, като по между им сте намазали с разтопено масло. Сгънете на лента с широчина около 10 см. Сгънете двата края на лентата.
Полученият правоъгълник сгънете на две, за да се получи квадрат. Напръскайте с отгоре с масло.
Прегънете отново на две, за да се оформи тригуната. Изпечете на 200 градуса за около 35 мин.
Охладете тригуните, сиропирайте ги с горещ захарен сироп и ги напълнете с пудинг, който сте приготвили по указания на пакета начин.
Напълнете тригуните с помощта на пош. Гарнирайте с шоколадова глазура. Тригуните с ванилов пудинг са готови.