Начин на приготвяне
Сварете и обезкостете пилешкото месо. Накъсайте го на парчета, а бульона прецедете. Нарежете патладжана на кубчета, посолете ги и ги оставете да им се отдели горчивият сок.
Загрейте олиото и сложете лука нарязан на дребно. Добавете нарязаните на дребни кубчета моркови, чушките на парчета, бамята и отцедените патладжани.
Задушете около пет минути, след което добавете обелените и нарязани на парченца домати, нарязаните на едри парчета картофи и късчетата пилешко месо.
Подправете с червен пипер, черен пипер, дафинов лист и сол на вкус. Разбъркайте всичко добре и залейте с бульона, в който сте варили пилешкото месо, така че да се покрият зеленчуците и месото.
Сложете тавата в загрята фурна и гответе до готовност - около 60 минути.