Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Пиле със зеленчуци на фурна

Пиле със зеленчуци на фурна

Пиле със зеленчуци на фурна
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Тази гозба ще задоволи и най-претенциозния вкус!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • картофи - 700 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • бамя - 100 г
  • домати - 2 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • дафинов лист - 2 - 3 листчета
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете и обезкостете пилешкото месо. Накъсайте го на парчета, а бульона прецедете. Нарежете патладжана на кубчета, посолете ги и ги оставете да им се отдели горчивият сок.

Загрейте олиото и сложете лука нарязан на дребно. Добавете нарязаните на дребни кубчета моркови, чушките на парчета, бамята и отцедените патладжани.

Задушете около пет минути, след което добавете обелените и нарязани на парченца домати, нарязаните на едри парчета картофи и късчетата пилешко месо.

Подправете с червен пипер, черен пипер, дафинов лист и сол на вкус. Разбъркайте всичко добре и залейте с бульона, в който сте варили пилешкото месо, така че да се покрият зеленчуците и месото.

Сложете тавата в загрята фурна и гответе до готовност - около 60 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: