Начин на приготвяне
Задушаваме ситно нарязания лук, скилидките чесън и моркова с 2 лъжици олио до омекване.
Изсипваме на дъното на тавата, в която ще печем.
В същата мазнина запържваме нарязаното на малки кубчета пилешко филе.
Заливаме с доматен сок и задушаваме за около 10 мин. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус. Изсипваме върху лучената смес.
В тиган запържваме леко брашното с 2 с.л. олио и заливаме със сметаната.
Затопляме за 1 мин. Изсипваме равномерно върху пилешкото филе.
Нарязваме домата на тънки филийки и подреждаме отгорена наредената запеканка.
Наръсваме със сол и черен пипер.
Печем до готовност за около 30 мин.
Изваждаме и наръсваме настъргания кашкавал.
Връщаме пилето със зеленчуци и сметана на фурна за още 5 мин до почервеняване на кашкавала.