Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Баница с домашно точени кори и тиква

Баница с домашно точени кори и тиква

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Баница с домашно точени кори и тиква
Снимка: Христилияна Димитрова
2 / 6
23/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"За приготвянето на тази баница се иска не само време и желание, но и истински майсторлък"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 грама
  • сол - 1 супена лъжица
  • мая - 5 грама
  • вода - 100 мл
  • сода - 1/2 чаена лъжица
  • вода - 300 мл
  • канела - 1 супена лъжица
  • захар - 205 грама
  • олио - 150 мл
  • тиква - 400 грама
  • галета - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в тава. След това към него се добавят содата и солта. Маята се разтваря в 100 мл вода. След като маята се е разтворила хубаво във водата се изсипва при брашното. Разбърква се хубаво.

Постепенно се добавя и останалата вода, бърка се хубаво.Трябва да се омеси много хубаво. Тестото е готово, когато в него се образуват мехури.

Настърганата тиква се смесва с галетата. Галетата се слага заради соковете но тиквата, за да не стане баницата водниста. Полученото тесто се разделя на пет равни топки.

Всяка топка се разточва отделно на тънка кора. Всяка разточена кора се поръсва с тиква, канела, захар и олио. Всяка кора се навива на руло. Рулото не трябва да е много стегнато.

Готовите рула се подреждат в намаслена тава, като се започва от средата към края, да се подреждат спираловидно. Готовата баница с тиква се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: