Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешка пържола на скара със сос бешамел

Пилешка пържола на скара със сос бешамел

Пилешка пържола на скара със сос бешамел
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ароматно вълшебство с крехко пилешко на скара и класически сос Бешамел"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 800 г
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 - 3 с.л
  • прясно мляко - 250 мл
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1/2 бр (сока)
  • черен пипер
  • за картофените кюфтета
  • картофи - 600 г
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • брашно - 3 с.л
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • чубрица - 1 ч.л
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли от бутче или филе овкусете със малко сол, черен пипер и изпечете на скара.

В тенджерка разтопете маслото и запържете брашното.

Хубаво разбъркайте, добавете горещото мляко към сместа, като бъркате и сипвате на тънка струйка. Изстискайте сока на половин лимон, поръсете малко сол и разбъркайте.

Полейте пържолите със соса Бешамел (ако желаете може да ги запечете със соса във фурната), добавете картофени кюфтета, като първо сварявате картофите, настъргвате или намачквате.

Хубаво разбърквате сместа с всички съставки и като ги охладите режете на кръгове, които изпържвате в олио до златисто.

Пилешката пържола на скара със сос бешамел е много апетина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: