Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз на Фурна»Пилешки бутчета с ориз и моркови

Пилешки бутчета с ориз и моркови

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Пилешки бутчета с ориз и моркови
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 2
24/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
"Класическо ястие, което няма да ни омръзне да хапваме"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • ориз - 1 чаена чаша
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сос - 100 мл
  • зеленчукова подправка - 1 супена лъжица универсална
  • бульон - 1 зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се режат на дребно. В тавата сипвам малко олио и в него запържвам за кратко лука и моркова. След като съм ги запържила за малко, добавям и измития ориз. Разбърквам хубаво и добавям доматения сос. Оставам малко да се задушат.

След това добавям една супена лъжица от универсалната зеленчукова подправка и един зеленчуков бульон.Пилешките бутчета се почистват и измиват хубаво. Отгоре върху ориза редя пилешките бутчета и ги поръсвам също със зеленчуковата подправка.

Сипвам три чаени чаши вода. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
Апетитно!
24.10.2016 18:01