Бяла пилешка супа

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Бяла пилешка супа3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Пилешка супа с бяла застройка, който ще стане любима на всички любители на млечните супи"

Необходими Продукти

  • за супата
  • пилешко филе - 400 г
  • картофи - 3 бр.
  • целина - 2 резена
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • фиде - 1 шепа
  • сол
  • черен пипер - на вкус млян
  • магданоз - няколко стръка
  • черен пипер - 3 - 4 бр. зърна
  • за застройка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 500 г
  • масло - 1 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете зеленчуците - картофите и морковите на по-дребни парчета, а целината - на едри резени. Вземете тенджера и сложете всички продукти за супата без месото и фидето, сипете 3 литра вода и сложете на котлона. Загрейте и оставете да кипне, след което намалете температурата и варете зеленчуците 10 минути.

Нарежете пилешкото месо на парченца, махнете тенджерата от котлона и с решетъчна лъжица внимателно извадете зеленчуците. Отстранете целината и зърната черен пипер. Прецедете бульона и го върнете в тенджерата, сложете я пак на котлона, пуснете късчетата месо в бульона и сложете зеленчуците.

Оставете да кипне и варете за още 15 минути сложете фидето и след 5 минути добавете застройката, която направете от разбитите яйца с киселото мляко.

Внимателно се сипва по малко от бульона на супата, така че застройката да се темперира и чак след това се изсипва много внимателно и при непрекъснато бъркане в тенджерата. Изключете котлона, сложете малко масло в супата и поднесете топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: