Начин на приготвяне
Почистете и нарежете зеленчуците - картофите и морковите на по-дребни парчета, а целината - на едри резени. Вземете тенджера и сложете всички продукти за супата без месото и фидето, сипете 3 литра вода и сложете на котлона. Загрейте и оставете да кипне, след което намалете температурата и варете зеленчуците 10 минути.
Нарежете пилешкото месо на парченца, махнете тенджерата от котлона и с решетъчна лъжица внимателно извадете зеленчуците. Отстранете целината и зърната черен пипер. Прецедете бульона и го върнете в тенджерата, сложете я пак на котлона, пуснете късчетата месо в бульона и сложете зеленчуците.
Оставете да кипне и варете за още 15 минути сложете фидето и след 5 минути добавете застройката, която направете от разбитите яйца с киселото мляко.
Внимателно се сипва по малко от бульона на супата, така че застройката да се темперира и чак след това се изсипва много внимателно и при непрекъснато бъркане в тенджерата. Изключете котлона, сложете малко масло в супата и поднесете топла.