Начин на приготвяне
От телешкото оформете две правоъгълни парчета и ги изтънете с чукче. Овкусете със сол, черен пипер и мащерка. Върху тях поръсете нарязаните на кубчета бекон и кашкавал.
Завийте на стегнати рула и ги завържете с конец. Сложете ги в тавичка, поръсете ги олио и налейте около 1 ч.ч вода. Покрийте с фолио и печете на 200 градуса около 1 час и 30 минути или до готовност на месото.
Извадете го от фурната, свалете фолиото и намажете рулата с приготвената смес от пипер, горчица, бира и зехтин.
Върнете във фурната за още 10-15 минути. За гарнитурата овкусете морковите и нарязаните на парчета ябълка и картофи със сол, черен пипер, малко мащерка и зехтин.
Разбъркайте хубаво и ги сложете във фурната на 200 градуса за около 20 минути. Поръсете ги с меда и върнете за още 5 минути.
Нарежете соленото руло на парчета и гарнирайте с глазираните моркови, картофи и ябълки.
Готовото телешкото руло е изключително подходящо за гости.