Начин на приготвяне
В малка тенджера се слагат маслото и водата. След като се разтопи маслото и започне да къкри, се добавя и брашното, като се разбърква постоянно.
Когато се сгъсти, се сваля от огън и се оставя да изстине. След това към тестото се счуква едно яйце и се разбърква с миксер.
После се добавя второто яйце и пак се разбива с миксер. Накрая се добавя и третото яйце и отново се разбърква с миксер. Важното тук е тестото да поеме много хубаво яйцата. Затова се счукват поотделно.
Вземат се две лъжици, с помощта на които се загребват от тестото топчета и се подреждат в предварително намаслена тава. Пекат се във фурна на 180 градуса без да се отваря капакът на фурната.
През това време се приготвят кремът и глазурата.
За крема прясното мляко, захарта и брашното се слагат в тенджера и се разбъркват хубаво. Оставя се да покъкри малко. След това се сваля от огън, добавя се ванилията и се оставя да се охлади.
Глазурата за профитерола се приготвя по описанието на гърба на опаковката и също се оставя да се охлади. Готовите профитероли се изкарват от фурната, оставят се да се охладят за около 5-10 минути.
След това еклерчетата внимателно се режат с нож по средата, но не до края, пълнят се с по една чаена лъжичка от приготвения крем, нареждат се в подходяща тава и се глазират с шоколадовия сос.