Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко със спагети и джинджифил

Телешко със спагети и джинджифил

Телешко със спагети и джинджифил1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Телешко с екзотичен вкус, на който ще се насладите"

Необходими Продукти

  • телешки кости - 1 кг
  • соев сос
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 глава
  • пресен лук - 1 връзка
  • спагети - 1/2 пакет
  • джинджифил - 2 см корен
  • олио - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • кафява захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешките кокали се сваряват заедно със зеленчуците за 30 минути в тенджера под налягане.

Прецежда се бульонът и се слага да се вари заедно със соевия сос, за да се оцвети. Морковите и целината се нарязват на ситни ивици и се сипват в супата.

Добавят се начупено фидето и се оставя да се готви на умерен огън после се изключва котлона. Джинджифилът се нарязва на дребно и се карамелизира в тиган с малко олио и кафявата захар.

Сервираме с резен лимон и лъжица от карамелизирания джинджифил отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: