Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Супа с телешки кюфтенца, карфиол и горчица

Супа с телешки кюфтенца, карфиол и горчица

Супа с телешки кюфтенца, карфиол и горчица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ароматна супа с вкус на есен, романтика и лека носталгия по лятото"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • праз - 2 стръка
  • картофи - 1 бр.
  • масло - 30 г
  • сметана
  • горчица - 3 с.л.
  • за кюфтенцата
  • телешко месо - 300 г от шол
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • за поръсване
  • чедър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се карфиолът с останалите зеленчуци и супата се пасира. Добавя се горчица и се разбърква добре.

Приготвят се телешките кюфтенца, като месото трябва да е без ципи и добре охладено.

Нарязва се на кубчета и се смила в чопър заедно със сметаната, яйцето, черен пипер, сол и индийското орехче.

От тази смес се оформят топчета като орех. Пускат се във вряща вода, за да се стегнат за не повече от 3 минути и после се добавят в супата.

Сервираме топла поръсена с настъргано сирене чедър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: