Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани с телешка кайма и круши

Пълнени патладжани с телешка кайма и круши

Пълнени патладжани с телешка кайма и круши
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Уникално съчетание от вкусове и аромати, което ще ви остави безмълвни"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 г смляно
  • патладжани - 4 бр
  • круши - 1 голяма или 2 малки
  • лук - 1 глава
  • доматен сок - 1 ч.ч. или пюре
  • пушен червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • зехтин
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните разполовете и изрежете средата, като издълбаете гладко. Осолете и оставете да се отцеждат. Нарежете лука на ситно и сърцевината от патладжаните.

Обелете крушите и нарежете на кубчета. Сложете да се запържват, след което добавете и каймата.

Разбъркайте докато стане на трохи и сипете доматения сок или пюрето, овкусете с пипера, чубрицата и малко сол.

В тава, намазана със зехтин и малко вода, сложете патладжаните да се запекат като ги обърнете и от другата страна.

Полумеки и запечени ги извадете и напълнете със запържената овкусена кайма с круши.

Върнете в печката до пълното им запичане и поръсете пълнените патладжани с магданоз.

Пълнените патладжани с телешка кайма и круши са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: