Начин на приготвяне
Сварете спагетите по описанието на опаковката в тенджера с 4 литра вода и щипка сол. Почистете и нарежете лука на дребно.
Сложете зехтина в тиган и загрейте на котлона. Добавете лука и запържете до златисто. Нарежете наденицата на дребни парчета, може да ползвате и чоризо.
Сложете наденицата в тигана при лука и пържете до златисто, накрая добавете нарязана на ситно скилидка чесън и разбъркайте.
Сипете доматите със лъжичка захар, подправете със сол и черен пипер и оставете сместа да поври до изпаряване на течността и сгъстяване на соса.
Накрая сложете малко босилек, отцедете спагетите и ги сложете в тигана, разбъркайте и махнете от котлона.
Поднесете поръсени с настърган пармезан, ако нямате може и кашкавал и сипете няколко капки зехтин и няколко листенца магданоз.
Лесните домашни спагети са готови.
Коментари
Благодаря за рецептата :)