Пържени банани

24/12/2011
"Вкусотия, която може да спретнете за няколко минути само "
Приготвяне50 мин.
Готвене10 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 196
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете обелените банани на 2 по дължина. Поръсете ги с лимоновия сок, рома и захарта и ги оставете да престоят така за половин час.

Разбъркайте заедно брашното, нишестето, ванилията, олиото, яйцето и прясното мляко и оставете и панировката да престои 30 минути в хладилник.

Преди пърженето отцедете бананите, оваляйте ги хубаво в панировката и ги изпържете в сгорещена мазнина. Отцеждайте ги върху решетка и поднесете поръсени с пудрата захар.

Рейтинг

5 8
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
силвия
силвия
02.12.2012 14:19
Относно пържените банани: често ги правя заради дъщерята,калорична бомба са!!! По-добре стават,ако количеството на нишестето е по-голямо,от това на брашното.Прясното мляко може и в по-малко количество да е, сместа по-гъстичка е по-добре.След изпържването аз ги поръсвам с канела и от горе мед.Умопомрачителна вкусотия, не се препоръчва на диетуващи :)
0
0
123
123
27.06.2012 09:44
Обичам банани,но не знаех,че се пържат!!!Ха-ха!
0
0