Млечна баница от моята кухня

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
996
8k
3k
3k
1
27/10/2016
"Колкото домакини, толкова рецепти за млечни баници и всички до една вкусни "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 959
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Млечна Баница

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса; Тава за печене - дълбока.

Двете шепи кори се нарязват или накъсват на парчета. Върху тях се поставят бучки масло. Запичат се във фурната до порозовяване, като се разбъркват, за да се изпекат равномерно. Изваждат се.

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване с миксер. Добавя се прясното мляко и ванилията. Разбърква се.

Яйчената смес се излива върху изпечените корички. Пече се на 180 градуса до хубаво зачервяване или докато баницата се отдели от стените на тавичката. Охлажда се.

Източник: Моята майка

Забележка: Две шепи кори за мен означава една кора накъсана на парчета или срязана с ножица за по-лесно.

Баницата по-скоро прилича на крем карамел, но с малко кори. Много е вкусна, въпреки че това е по-скоро кухненски десерт, т.е. силно обикновен, но приятен.

Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
17.50 лв.
Виж ››

Много удобна и практична дървена точилка, с която ще разточите вкусни баници

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар