Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Патладжанени рулца с домати

Патладжанени рулца с домати

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Патладжанени рулца с домати
Снимка: Veselina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
3
"Тази рецепта ни накара да повярваме в любовта от първата хапка"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • риган
  • сол - за поръсване на патладжаните
  • сол - за овкусяване на соса
  • пилешко месо - 300 г бяло
  • домати - 400 мл от консерва
  • чесън - 4 скилидки
  • захар - 1 щипка
  • зехтин - 50 мл
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и се нарязва по дължината на тънки филии. Поръсват се със сол и оставят за 10 минути, за да се махне горчивият сок.

После ги измиваме с вода и подсушаваме с кърпа. Намазваме ги от всякъде със зехтин и ги нареждаме в тава върху хартия за печене.

Печем ги се в загрята на 200 °C фурна за 10 минути.

Вадим ги. Оставяме ги да изстинат. Нарязваме пилешкото месо и го измиваме.

Сваряваме пилешкото месо в тенджера с вода с щипка сол на котлона. Отпенваме го.

След като се свари месото, го вадим и го накъсвам на парчета.

Бульона го прецеждаме и го използваме за друго ядене.

В края на всяка тънка филия патладжан се поставя по парче пилешко и се завиват на стегнати пилешки рулца. Пасираме доматите от консервата или ги нарязваме на дребно.

Почистваме скилидките чесън и ги смачкваме с преса. Добавяме захарта. В тенджера слагаме на дъното малко олио.

След като се сгорещи, добавяме доматите, захарта, чесъна, сол и ригана. Разбъркваме. Оставяме вкусните руладини да къкрят на тих огън за кратко.

На дъното на тавата се разпределя 2/3 от доматения сос. Върху доматите се слагат рулцата едно до друго. Разпределя се останалият доматен сос.

Запичаме патладжанените рулца с домати в предварително загрята фурна на 180 °C до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
54
40
30
21
11
Дай твоята оценка: