Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват и се нарязва по дължината на тънки филии. Поръсват се със сол и оставят за 10 минути, за да се махне горчивият сок.
После ги измиваме с вода и подсушаваме с кърпа. Намазваме ги от всякъде със зехтин и ги нареждаме в тава върху хартия за печене.
Печем ги се в загрята на 200 °C фурна за 10 минути.
Вадим ги. Оставяме ги да изстинат. Нарязваме пилешкото месо и го измиваме.
Сваряваме пилешкото месо в тенджера с вода с щипка сол на котлона. Отпенваме го.
След като се свари месото, го вадим и го накъсвам на парчета.
Бульона го прецеждаме и го използваме за друго ядене.
В края на всяка тънка филия патладжан се поставя по парче пилешко и се завиват на стегнати пилешки рулца. Пасираме доматите от консервата или ги нарязваме на дребно.
Почистваме скилидките чесън и ги смачкваме с преса. Добавяме захарта. В тенджера слагаме на дъното малко олио.
След като се сгорещи, добавяме доматите, захарта, чесъна, сол и ригана. Разбъркваме. Оставяме вкусните руладини да къкрят на тих огън за кратко.
На дъното на тавата се разпределя 2/3 от доматения сос. Върху доматите се слагат рулцата едно до друго. Разпределя се останалият доматен сос.
Запичаме патладжанените рулца с домати в предварително загрята фурна на 180 °C до готовност.