Сръбска Мусака

СофияСофия
Новак
3814628158
Сръбска Мусака
Снимка: София
1 / 3
28/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Не сте опитвали сръбска мусака - не знаете какво сте изпуснали"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • гъби - 200 г
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • За заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 бр.
  • брашно - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на шайби и го поставяме на дъното на тава, поръсваме лука със сол, черен пипер и чубрица.

Върху лука поставяме пилешките дробчета и ги поръсваме с подправките. Добавяме морковите и чушките нарязани на кубчета, а гъбите - на филийки.

Добавяме олио и разбъркваме, печем на фурна 200 ºC до загар.

Прибавяме заливката и печем до зачервяване на същата температура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
...сръбска мусака с български трибагреник....
05.01.2022 07:42