Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Коледен заек със сметанов сос

Коледен заек със сметанов сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Коледен заек със сметанов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
155 мин.
Порции
5-6
"На Коледа не само прасетата и пуйките са в опасност, казал тъжно коледния заек, когато го полели със сметанов сос"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 заек
  • лук - около 1 кг арпаджик, или едро нарязан праз
  • сметана - 500 мл заквасена
  • топено сирене - 250 г
  • масло - 1 пакетче
  • сол
  • черен пипер
  • босилек - сух
  • ким - счукан на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционирайте заека на парчета заек и ги запържете в разтопеното чисто масло до розов цвят.

Запърженото заешко преместете в йенска тава. Почистете лукчетата или накълцайте едро праза и го запържете в същата мазнина, след което ги извадете при заешкото.

В неголям съд на котлона загрейте сметаната и я разбъркайте с нарязаното топено сирене, докато се поразтопи.

Овкусете със сол, черен пипер, счукан ким и босилек. Залейте върху заешкото и лука и сложете да се пече за около час в умерена фурна под капак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка: