Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Панирани свински пържоли със сос от манатарки

Панирани свински пържоли със сос от манатарки

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Панирани свински пържоли със сос от манатарки
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Усещате ли аромата на манатарки, който ви приканва да грабнете вилица и да седнете на масата"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
  • корнфлейкс - натурален
  • яйца - 2 бр.
  • брашно
  • за соса
  • манатарки - 20 - 30 г, сухи
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изтънете пържолите с чукче. Овкусете ги със сол, черен пипер и соев сос. Оставете ги за 1 час в хладилника.

Разбийте яйцата с щипка сол и черен пипер.

Оваляйте пържолите първо в брашното, след това в яйцата и накрая в натрошения корнфлейкс.

Изпържете в загрята мазнина до златисто. Оставете ги да се отцедят върху хартия за печене.

Разтопете маслото и запържете нарязания на ситно лук. Добавете брашното и налейте вода.

Прибавете манатарките, предварително накиснати в малко вода .Оставете соса да се готви около десетина минути, ако е необходимо, сипете още вода.

Добавете сол и черен пипер и след няколко минути свалете от котлона.

Панираните свински пържоли със сос от манатарки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: