Начин на приготвяне
В тенджерка сипете млякото, водата, солта, захарта и маслото. Оставете да заври и изсипете наведнъж брашното.
Бъркайте енергично, докато започне да се отделя от стените на тенджерата. Свалете от котлона и оставете да се охлади. Прибавете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате, докато се усвои.
Застелете тава с хартия за печене. Изсипете пареното тесто в пош и шприцовайте на разстояние. Печете на 180 градуса около 20 минути.
Не отваряйте фурната по време на печенето. След като еклерите са готови, изключете фурната и леко открехнете вратата. След 5-6 минути извадете тавата с еклерите.
В купа смесете сиренето със сметаната и щипка черен пипер. Сипете сместа в пош. Направете разрез на всеки и го напълнете със соления крем.
Украсете Солените еклери със сирене крема и шунка с розички от шунка, парченца маслини и краставица.
Коментари