Сладки Праскови с Нутела

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Сладки Праскови с Нутела
Снимка: Vildan Ahmedova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
25
"На такива сладки им викат убийци на диети, но идея си нямаме защо"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • брашно - 750 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - щипка
  • за крема
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • нутела - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 2 - 3 с.л.
  • ром - 1 ч.л.
  • за овалване
  • захар
  • сладкарска боя - жълта и червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Прибавете олиото, след това млякото и накрая брашното с бакпулвера и солта. Омесете всичко много добре.

От тестото оформете топчета колкото малък орех. Подредете ги в тава, застлана с хартия. Печете на 170 градуса за около 15 минути. Трябва да останат бели.

Още топли ги издълбайте. В блендер сложете орехите и част от издълбаните трохи. Смелете ги, но не прекалено. Изсипете ги в купа и добавете Нутелата, маслото и млякото. Разбъркайте добре, ако е много течно, добавете още от трохите.

С получената смес слепете сладките.

В две купички с вода разтворете жълта и червена боя. Потопете сладката за кратко първо в едната паничка, после в другата. След това ги оваляйте в захарта. Така направете с останалите сладки прасковки.

Сладките Праскови от едно време са готови.

Източник: Вкусното ми Хоби със Страст и Любов

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
53
40
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Mariya Vasileva
Mariya Vasileva
Това може да е всичко друго,но не и сладки прасковки. Вчера ги направих,но няма нищо общо,първо в рецептата не е написано какво количество мляко се слага, дадено е в коментарите и пак не е толкова колкото е написано,много е малко за това количество брашно. Сложих 1/4 и сместа стана на трохи...тогава добавих още мляко.
05.05.2018 09:47
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Видях мляко в съставките за крема, а не и при тестото. Отдолу от описанието разбирам, че и в тестото се слага- колко и какво прясно или кисело :)
27.05.2017 14:41
1
Покажи всички подкоментари
Христилияна Димитрова
Христилияна Димитрова
Толкова добре изглеждат,че чак ми се доядоха.
28.10.2016 20:10