Начин на приготвяне
Ястието се приготвя в тава с дебело дъно с капак или гювеч.
Нагряваме олиото, пускаме нарязания на полумесеци лук и цели скилидки чесън в него и запържваме за около 2-3 минути - не повече.
Добавяме нарязаното, измито и подсушено с кухненска хартия месо, запържваме, колкото да се свие леко месото (без загар).
Сипваме бирата, добавяме горчицата, ситно накълцания копър, нарязаната на кубчета целина, посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер на вкус. След като заври, затваряме съда с капака и поставяме в предварително нагрята фурна на 180 градуса. Печем така два часа.
През тава време бланшираме накъсания на по едро спанак и прецеждаме добре в гевгир. Измиваме почистения ориз и заедно със спанака прибавяме към вече изпеченото месо и разбъркваме добре. Затваряме капака и печем още около половин час или до готовност на ориза.
Пет минути преди да извадим ястието от фурната, махаме капака на тавата за съвсем лек загар.
Сервираме веднага с печени картофи на фурна с чесън и копър.
Коментари