Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко с картофи и сос

Телешко с картофи и сос

Телешко с картофи и сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Класическа комбинация, която е актуална и днес"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • картофи - 5 бр.
  • лук - 1 бр.
  • масло - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • магданоз
  • копър
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва и се запържва в масло. Добавя се нарязан лук, картофи и моркови в тенджера под налягане.

Прибавя се бульонът, черен пипер и сол на вкус. Сварете за 1 час под налягане.

Приготвя се сосът, като загреете малко масло в тиган и в него запържите брашното до златисто, разрежда се с бульона от варенето на месото, като се бърка непрекъснато на тих огън, докато сгъсти.

Овкусете със сол и пипер.

Месото се залива със сос и сервира със зеленчуци, поръсено с нарязан копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: