Начин на приготвяне
Измиваме и сваряваме телешкото месо в подходяща тенджера с капак на умерен огън (отнема час-два, месото се проверява периодично дали е омекнало)
Обелваме, измиваме и настъргваме на ренде лука.
В тенджера загряваме олио на умерен огън и запържваме лука. Добавяме свареното и нарязано месо с прецедения с цедка бульон, останал след варенето на месото.
Включваме и обелените, измити и нарязани на кубчета картофи, подправките и червеното вино. Ако е необходимо, добавяме още вода. Картофите и месото трябва да са покрити с течност.
След като картофите омекнат при варенето на телешкото, включваме и доматената паста.
Щом течността изври, младо телешко с картофи е готово. Накрая слагаме маслото и разбъркваме добре.
Поднасяме топло младо телешко с картофи! Да ви е сладко!